Motovun Manifesto Croatia

Predstavili smo Manifest na temu ženskog liderstva

Predstavili smo Manifest na temu ženskog liderstva

Među okupljenim predstavnicima medija kao i ljudima iz različitih područja businessa, u Galeriji Kaptol na adresi Radićeva 32, predstavljen je Motovunski Manifest na temu ženskog liderstva koji ima za cilj inspirirati buduće ženske lidere, postaviti smjer za promjene, stvoriti zajednicu saveznika i pokrenuti pozitivne promjene unutar organizacija. Manifest je rezultat prvog Lady’s Salona koji se od 9.-11. svibnja 2024. održao u organizaciji internacionalne platforme THE LADY’S REALM i domaćeg KIND kolektiva.

Manifest su kreirale Nataša Bagić, menadžerica marketinga za cijelu Balkan regiju u De’Longhi Grupi; Ana Bat, direktorica prodaje i marketinga za Elle Hrvatska; Maja Blumenšajn, direktorica Novih medija na Novoj TV; Sara Foršek Pažin, stručnjakinja za održivi razvoj i poslovanje u M SAN Grupi; Lucia Jerič Palić, galeristica i vlasnica Galerije Kaptol; Nikolina Kolarić, direktorica Ureda za održivo poslovanje u Hrvatskoj poštanskoj banci; Diana Kukić Dasko, direktorica poslovnog razvoja u agenciji Lloyds digital; Lara Rožanić, direktorica Roxanich Vinarije & Design Hotela te odvjetnica i vlasnica odvjetničkog ureda Dolores Svitlanović i naša direktorica Marija Margareta Klika.

Motovunski Manifest sadrži 7 načela za budućnost ženskog liderstva u Hrvatskoj. Načela su vezana uz stvaranje poticajnih okruženja za razvoj žena unutar organizacija, postavljanje žena prema drugim ženama kao saveznicama te kao predvodnicama promjene. Vezana su i uz rušenje stereotipa i utjecaja na fleksibilan način rada što je nužno za privlačenje i zadržavanje talenata među ženama i roditeljima. Jedan od načela veže se i uz podržavanje tvrtki u ispunjavanju njihovih kvoti navedenih u Direktivi Europske unije o ženama u upravnim odborima te načinu na koji vidimo budućnost liderstva.

U Galeriji Kaptol bila je izložena je i izložba o procesu stvaranja Manifesta uz portrete žena koje su ga kreirale. Autorica fotografija je članica KIND kolektiva Andrea Filipović, a portreti su nastali u sklopu radionice osobnog brendinga vođene od strane još jedne članice kolektiva, Lane Kasić.

Comments are closed.